En l’Aula Magna de l’Institut d’Estudis Ilerdencs de Lleida, plena de gom a gom, es va celebrar el passat 12 de setembre la conferència impartida brillantment per José Maria Gay de Liébana titulada ANÀLISI DEL MOMENT ECONÒMIC GLOBAL I ESTUDI DEL SECTOR DE LA IMPRESSIÓ, amb la col·laboració de la Diputació de Lleida i KODAK i organitzada pel Gremi de la Indústria i la Comunicació Gràfica de Catalunya.

sala

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

L’economista va explicar que amb la situació geogràfica de Lleida i amb la seva connexió a la resta de la península amb l’AVE, “la ciutat ha de potenciar-se encara més” i vendre’s per seu de congressos a la Llotja.

Referent a la situació politica actual a Espanya, va comentar que encara és positiva, però que en un futur “el fet de no tenir govern durant tant de temps acabarà passant factura”. “Tot i així, encara que tornem a anar a eleccions” va dir que “si mirem fora d’Espanya, tots els estats tenen els seus problemes”, per exemple amb “el Brexit”, o la destitució de la ja expresidenta del Brasil Dilma Rousseff o les eleccions a França el 2017, “la situació pilítica i econòmica és delicada a tot arreu”. D’altra banda, gay de Liébana va advertir que s’ha de tenir en compte les conseqüències que hi hauria si Catalunya sortís de la Unió Europea en cas que es proclamés la independència. A més, va explicar que s’hauria de considerar la diferència entre “l’Espanya que ens estima i determinats polítics espanyols amb qui no es pot parlar”, i per això va dir que el que s’ha de fer és pensar en “el bé de tots”.

taula

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

L’acte que va ser presidit per la Sra. Montserrat Macià, directora de l’IEI i els Srs. Joan Nogués, vicepresident econòmic del Gremi, Ricard Sànchez, secretari general del Gremi i Lluís Pagès, en representació del Gremi a Lleida, constituí tot un èxit d’assitència que participà també d’un debat obert amb el conferenciant.