El Gremi de la Indústria i la Comunicació Gràfica de Catalunya considera que la llibertat d’expressió inclou, per ser efectiva, la llibertat d’impressió i publicació, reconeguda a l’article 20 de la Constitució.

Atès que alguns membres del Gremi s’han vist afectats per treballs relacionats amb el referèndum de l’1 d’octubre, el Gremi vol fer palès el seu suport a aquestes empreses, entenent que tots els seus associats han tingut sempre voluntat de complir amb la legislació vigent.

Les empreses del sector gràfic realitzen de forma habitual feines d’impressió i manipulació de material destinat a la publicitat institucional, campanyes electorals, propaganda política, materials, continguts i publicacions. Les feines realitzades per les empreses del sector afectades s’emmarquen dins d’aquesta activitat i són alienes al contingut dels documents que imprimeixen, contingut que sempre és elaborat pel client. En cap cas, són responsables dels continguts ni fan cap examen de legalitat dels mateixos.

Expressem, doncs, la nostra solidaritat amb els impressors; així mateix, exigim a tots els poders públics el respecte a la llibertat d’impressió i publicació.

 

GREMI DE LA INDÚSTRIA I LA COMUNICACIÓ GRÀFICA DE CATALUNYA

 


 

NOTES DE PREMSA RELACIONADES

LA VANGUARDIA – POLÍTICA – El Gremio de Comunicación Gráfica defiende a las empresas vinculadas al 1-O

LA VANGUARDIA – VIDA – El Gremi d’Indústria afirma que les impremtes no són responsables dels continguts ni fa “examen de legalitat”

VILAWEB  – 1-O La Indústria Gràfica Catalana reclama llibertat d’impressió

DIRECTE.CAT  – El Gremi d’Indústria afirma que les impremtes no són responsables dels continguts ni fa “examen de legalitat”

EL PUNT AVUI – Rebuig ciutadà i social dels escorcolls a la Generalitat

COMUNICACIÓ21 –  El Gremi d’Indústries Gràfiques reivindica la llibertat d’impressió i publicació

EL MÓN – La indústria gràfica catalana reclama llibertat d’impressió