El Gremi de la Indústria i la Comunicació Gràfica de Catalunya ha donat a conèixer el nom dels guanyadors del Concurs d’Arts Gràfiques, un dels certàmens més prestigiosos del sector. Es tracta de prop d’una quinzena d’empreses les creacions de les quals han estat guardonades d’entre els nombrosos treballs gràfics presentats tenint en compte la seva originalitat, disseny, materials i tècniques de creació. El lliurament dels guardons tindrà lloc a l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya (INEFC) durant la Gala Gràfica el divendres 8 de juny que presentarà l’humorista Peyu.

Els premis, que inclouen categories com llibre, revista, cartell, envàs, estoig, etiqueta, etc, s’han atorgat a les empreses Liberdúplex, SLU (Premi llibre), 9 Disseny, S.L. (Premi llibre en enquadernació industrial), Pix Fix, S.L. (Premi catàleg), Impremta Pagès (Premi catàleg/estoig), The Folio Club – Sfera Print Space, S.L. (Premi revista), Art Plus Serigrafia, S.L. (Premi cartell en serigrafia), Novoprint, S.A. (Premi estoig), Milenio Manipulados (Premi envàs), Nou Display (Premi PLV), Tot Display, S.A. (Premi accèssit PLV), Gràfiques Lappí Martorell, SLU (Premi etiqueta), Universal Sleeve (Premi Sleeve) i Encuadernaciones Eusebio Gregorio (Premi llibre en enquadernació artesana i Piràmide Gremial al millor treball presentat). El jurat, format per Sergi Deltor, Jordi Fort, Lluís Comajoan y Francesc Xavier Matas, ha fet també una menció especial a l’Institut Can Puig per la seva tasca d’integració a les arts gràfiques. Els premiats s’emportaran a casa un monograma i un diploma.

Els premis del concurs, que arriba a la seva 67a edició, són l’eix central de la Gala Gràfica, una cita de referència anual de les arts gràfiques que convoca el Gremi i que espera reunir mig miler d’assistents. L’acte s’iniciarà a l’exterior de l’INEFC, on es servirà un aperitiu, i continuarà més tard a la sala d’actes amb la intervenció d’Iban Cid, president del Gremi, que analitzarà el moment que viu el sector de les arts gràfiques i farà balanç de la tasca realitzada per l’entitat. La vetllada comptarà amb la participació de Lluís Jutglar, conegut artísticament com a Peyu, que exercirà de mestre de cerimònies durant l’entrega dels premis i hi posarà la nota d’humor amb una actuació. A banda dels guardonats, també es ditingirà Laura Capellades, estudiant de 1er de Disseny i Editorial Multimèdia a l’Escola Antoni Algueró, vencedora del concurs sobre el cartell de la Gala Gràfica 2018. La Gala Gràfica compta amb el suport de les empreses Comart, Heidelberg, HP, Kodak, Agfa, Esko, Ricoh, Sign-Tronic i ABG International.

Sobre la Gala Gràfica

La Gala Gràfica, abans anomenada Nit Gremial, és una de les dates ineludibles del calendari d’actes de les arts gràfiques a Catalunya. L’esdeveniment es va crear fa 67 anys per part del Gremi de la Indústria i la Comunicació Gràfica de Catalunya amb l’objectiu de distingir la tasca d’empreses i professionals i de ser punt de trobada del sector gràfic. El seu programa té un càracter sectorial però també lúdic i festiu alhora ja que inclou la participació d’artistes destacats del moment.

MONMAR COMUNICACIÓ – Eudald Aymerich Jou