FISCAL

L’AEAT ha publicat un nou banner que reuneix totes les mesures tributàries adoptades en relació al COVID-19. Us adjuntem accés a les qüestions que creiem poden ser de major interés:

1. No s’interrumpeixen els terminis per a la presentació de les declaracions i autoliquidacions tributàries.

2. Instruccions provisionals per a sol·licitar ajornaments d’acord amb les regles de facilitació de liquiditat per a Pimes i Autònoms contemplades en el Reial Decret llei 7/2020, de 12 de març.

3. Certificats Electrònics de propera caducitat.

4. Terminis d’actuacions i procediments administratius.

5. Aspectes pràctics sobre el funcionament de les Sociatats Anònimes, Limitades, Fundacions, Associacions, Cooperatives i demés entitats de dret privat durant l’Estat d’Alarma.

6. Suspensió de la legalització dels llibres en el Registre Mercantil.

LABORAL

Donada la situació d’emergència derivada de l’epidèmia del coronavirus és necessari implantar i especificar les mesures de distància entre els treballadors dels centres de treball que romanen oberts, ja sigui perquè són serveis essencials o perquè el Reial decret 463/2020, pel qual es declara l’estat d’alarma, no preveu el seu tancament.

Us adjuntem la RESOLUCIÓ TSF/759/2020, de 22 de març, per la qual s’especifiquen les mesures de distància entre treballadors i treballadores i amb les persones usuàries amb les quals interactuen en els centres de treball.

DESCARREGAR RESOLUCIÓ TSF/759/2020

 

Atentament,

Ricard Sánchez

Secretari General