Ja estan circulant les versions oficials d’esborranys del RD que regularà els serveis essencials. Són esborranys que permeten fer-se una idea de per on anirà, però no són textos definitius tot i que previsiblement no serà fins demà mati que surti publicat al BOE.

Pel que hem pogut analitzar hi haurà possibilitats raonables d’apertura per la cadena de proveïdors dels sectors bàsics (agricultura, alimentació, begudes, farmàcia, laboratoris, neteja, higiene, etc.) i pels serveis de comunicació com diaris, serveis de comunicació, assessories legals vinculades a la gestió de la crisi del Covid, etc. Per tant lexacte abast de les activitats quedarà reflectit a la publicació del BOE.

També quedarà especificat les condicions, característiques i gestió del controvertit permís retribuït recuperable per a les persones treballadores dels serveis no essencials, que com tot el material que es legisla darrerament, promet ser controvertit i que per la seva complexitat serà objecte d’una informació extensa durant el dia de demà.

Per tal que pugueu provisionalment fer circular d’un document que faciliti la mobilitat dels vostres treballadors, us adjuntem model de certificat tot destacant que no és un model definitiu ja que està condicionat a allò que digui el Reial Decret.

DESCARREGAR MODEL CERTIFICAT DE MOBILITAT

Atentament,

Ricard Sánchez

Secretari General