Benvolgut agremiat,

Us adjuntem el texte del 2on Acord social en defensa de l’ocupació: Mesures socials de reactivació de l’ocupació i el Reial Decret Llei 24/2020 de 26 de juny.

Els ERTOS podran gaudir de bonificacions amb el condicionants recollits al texte. Us fem un breu resum executiu de les novetats recollides a aquest acord.

1- Pel que fa als Ertos de força major, es bonifica la reincorporació a l’activitat dels treballadors que encara romanguin en situació de suspensió. Es recompensa la desafecció i es redueix el percentatge de bonificació dels treballadors que encara estiguin en situació de suspensió. Els percentatges estan inclosos en el texte del Reial Decret i varien en funció de que l’empresa tingui més o menys de 50 treballadors. No cal que feu cap comunicació ni modificació del vostre ERTO per força major presentat al seu dia.

2- Ertos per circumstàncies econòmiques, tècniques, organitzatives i de producció (ETOP). Per gaudir de la bonificació del 25% de les quotes a le Seguretat Social durant els mesos de juliol, agost i setembre, s’hauria de renunciar a l’ERTO per ETOP inicial. Acollir-se a aquesta modalitat d’ETOP comportarà la prohibició de fer acomiadaments durant 6 mesos (fins abril de 2021) exceptuant el cas de concurs.

3- Si no voleu acollir-vos a aquesta modalitat d’ERTO bonificat, no heu de fer res i mantenir el vostre Etop que a més no té condicionada la possibilitat d’acollir-vos a acomiadaments si ho necessiteu.
A totes les empreses subjectes a qualsevol tipologia d’ERTO se li prohibeix:

  1. Realització d’hores extres.
  2. Subcontractació o externalització.
  3. Repartiment de dividends.
  4. Contractació de nous empleats a exempció que no sigui per feina que no puguin realitzar treballadors que estiguin en situació d’ERTO.
> DESCARREGAR ACORD
> DESCARREGAR REIAL DECRET LLEI 24/2020

Si voleu més informació o qualsevol aclariment us podeu posar en contacte amb els nostres assessors:

Ricard Sánchez, Ramón Vilaltella, Andrés García i Salvador Alcolea, al telèfon 93 481 3161.