Rebre el guardó Ikea Tulip al “Millor impressor de cobertes 2016 del catàleg de IKEA”, per part d’aquesta multinacional sueca ha suposat per a Indústria Gràfica Cayfosa un reconeixement a la qualitat i millora contínua amb la qual l’empresa està compromesa, tal com demostren les seves innombrables certificacions i inversions constants en maquinària i equips. Però sens dubte, el més important, és el reconeixement als treballadors del taller de producció que fan possible que tot funcioni sense marge d’error.

Precisament aquests professionals són els que controlen que des de la preimpressió s’iniciï qualsevol treball i acabi en l’enquadernació amb un nivell de qualitat superlatiu. En el cas del catàleg de Ikea, Bruno Lagarde, Director General de Cayfosa, explica que “és un orgull per als treballadors que porten tants anys treballant i millorant la qualitat de tots els nostres productes d’impressió ja que, cal ser conscients de la quantitat d’elements involucrats i factors que influeixen, per adonar-nos de la complexitat del procés. I més en el cas de Ikea amb els quals ja portem cinc anys treballant i cada vegada amb un nivell d’exigència major”.

Són aquests professionals els que manegen els equips amb els quals es duu a terme el procés de producció. Tot comença amb l’enviament per part de Ikea d’un arxiu, on tot està calculat al mil·límetre, puntualitza Lagarde. “A partir d’aquí es produeixen les planxes que han d’oferir una impressió amb una resolució extremadament alta, un control del color excel·lent i una reproducció uniforme en tot el tiratge, a més de minimitzar la quantitat de deixalles químiques, el manteniment i l’impacte mediambiental. Nosaltres treballem amb les planxes tèrmiques Kodak Electra XD perquè compleixen tots aquests requisits”.

José Carlos Romanos, Sales Manager Enterprise Systems & KAM Publishing Kodak Iberia, explica que “aquestes planxes permeten aconseguir una sortida de resolució extremadament alta, uniformitat dia després de dia, un excepcional rendiment en la màquina, versatilitat per adaptar-se a la majoria de condicions d’impressió i tiratges, i estabilitat i latitud inigualables durant la filmació i el processament, així com un alt rendiment en màquina. Destaquen també per oferir detalls extraordinàriament nítids i per la seva estabilitat, la qual cosa redueix les repeticions de planxes i la variació causades pel desgast i el afilamiento dels punts durant el tiratge de la màquina. A més, estan homologades per treballar amb la trama Stacatto 10”.

 

kodak_cayfosa_600

D’esquerra a dreta, Bruno Lagarde, Director General de Cayfosa i Sebastián Cortés, Cap d’Impressió

 

QUALITAT

Tenint en compte que el tiratge dut a terme per Indústria Gràfica Cayfosa de la coberta del catàleg de Ikea va ser de 13.200.000 exemplars, amb la dificultat que es van combinar vuit versions diferents corresponents a vuit idiomes, no és d’estranyar que Ikea cuidi al màxim el resultat. Bruno Lagarde explica: “Ikea exigeix qualitat perquè busca una entonació perfecta que s’aconsegueix en part gràcies a que treballem amb proves de color certificades, i això també garanteix l’estabilitat en el procés productiu i una uniformitat en tota la producció. De fet, Ikea té una auditoria específica amb una sèrie de punts que hem de complir, no solament en qualitat, sinó també al mig ambient i responsabilitat civil, i que superen als establerts pel marc legal habitual del país”.

Lagarde explica que “prèviament a la impressió del catàleg Ikea ens envia uns fitxers que hem d’imprimir i que els permeten valorar a través de les escales de grises i una sèrie de trames si els equips d’impressió estan en condicions per portar endavant el seu treball. A més, quan el treball entra en màquina ells estan presents. Això demostra la importància que li donen a la impressió del seu catàleg, i no és d’estranyar lloc que constitueix la seva millor eina de màrqueting. També demostra la seva implicació amb els proveïdors d’impressió la convenció anual on s’atorguen els premis a la millor coberta, budell i enquadernació. Trobada que també aprofiten per posar en coneixement dels mateixos les noves normes ISO que s’han de complir”.

Per al Director General d’Indústria Gràfica Cayfosa tots aquests elements de control que han anat implementant en els últims anys per millorar la seva producció i donar servei a Ikea, han repercutit en benefici del taller de producció, ja que són aplicables també per a la resta de treballs que realitzen per a la resta de clients. De fet, Lagarde assegura que compten amb un sistema propi de no conformitat que s’activa cada vegada que hi ha alguna queixa d’un client per investigar el problema, però que en els últims anys els problemes relacionats amb l’entonació pràcticament han desaparegut.

El tiratge milionari de cobertes del catàleg de Ikea que Indústria Gràfica Cayfosa ha dut a terme aquest any s’ha realitzat en tres setmanes i s’han utilitzat 250 tones de paper i 64 planxes Kodak Electra XD, 8 planxes per cadascuna de les versions impreses: castellà, català, gallec, basc, anglès, Canàries, Balears i Portugal.

Aquestes planxes s’han filmat en dues CTP Kodak Magnus VLF automàtics que ofereixen una alta producció i versatilitat, gràcies a la càrrega de planxes de diferents grandàries a través d’un multicassete que permet un màxim de 400 planxes en línia. Aquests equips treballen amb tecnologia SQUARspot® que ofereix una resolució de 2400 dpi i amb una lineatura màxima de 450 lpi produint uns resultats perfectes en impressió i que garanteix un ajust exacte d’exposició entre diferents CTP, obtenint els mateixos resultats.

Lagarde confirma que aquests CTP han proporcionat una gran estabilitat ja que perforen en línia i això fa que la repetitividad i reproducció de la posició de la planxa en màquina sigui impecable i sense cap tipus de tolerància. Aquests CTP, que compten amb multicasette amb una càrrega de 400 planxes en línia, també permeten treballar amb trames concèntriques, la qual cosa millora els resultats. La impressió s’ha realitzat en una KBA 105-106.

Indústria Gràfica Cayfosa forma part de Impresia Ibèrica, el grup gràfic capdavanter en la Península Ibèrica, que també inclou a Altair, Rotocayfo i Espai i Punt, i que compta amb més de 850 empleats en les seves quatre plantes d’impressió. Impresia Ibèrica forma part al seu torn del Grup CirclePrinters, un grup independent, capdavanter en impressió amb seu a Amsterdam i operacions a Àustria, Bèlgica, Finlàndia, Alemanya i Espanya.

www.kodak.com
www.circleprinters.eu

Font: www.ide-e.com