La incorporació reforça l’objectiu de totes dues organitzacions de donar visibilitat a un sector amb pes econòmic i laboral en la indústria catalana

El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, i el representant i membre del comitè executiu del Gremi de la Indústria i la Comunicació Gràfica de Catalunya, Josep Bonifacio, han signat l’acord en virtut del qual el Gremi entra a formar part de la patronal com a entitat associada. Ambdós han destacat el paper de la indústria gràfica catalana, la qual presenta una facturació superior als 5.000 milions d’euros i dona treball a prop de 30.000 persones.

Segons dades presentades per l’Observatori de la Indústria (2017-2018),  el pes específic del sector català sobre la indústria gràfica espanyola es tradueix en un 30% del volum de negoci i un 37% de les exportacions. L’informe sobre la indústria catalana, que extrau la informació de fonts como INE i IDESCAT, també ressalta l’augment de l’ocupació catalana en els darrers anys.