Per l’alta demanda de personal qualificat, es marca com un dels eixos del seu mandat posar en marxa una ETT especialitzada exclusivament a les arts gràfiques.

Barcelona, gener de 2020.Joan Nogués és el nou president del Gremi de la Indústria i la Comunicació Gràfica de Catalunya. Nogués, escollit el passat 16 de gener en l’Assemblea General del Gremi, es marca com a eixos del seu mandat modernitzar el Gremi per adequar-lo als temps actuals. Remodelar les oficines de Gran Via i posar en marxa l’empresa de treball temporal “Tempocat Industrial ETT” amb serveis de personal especialitzat en les arts gràfiques són unes de les seves propostes. També vol activar la participació de tots els grups d’activitats com Packaging, Tècniques d’impressió, Acabats gràfics, Noves tecnologies i la creació del Grup de Joves del Gremi (el joves són el futur). Altres de les seves propostes és intensificar la relació amb els proveïdors tant del Gremi com de l’Escola, continuar amb la negociació del Conveni Col·lectiu, potenciar els serveis d’assessories, crear una nova secció d’impressió 3d i Noves tecnologies, així com un nou pla estratègic per a l’escola Antoni Algueró.

Nogués, gerent de l’empresa Norprint, S.L. ha valorat la feina feta pel seu antecessor Iban Cid i amb el nou projecte de la posada en marxa de la nova ETT dedicada exclusivament a les arts gràfiques, aposta per poder oferir als agremiats un personal altament qualificat per la gran demanda que hi ha al mercat.

El nou president lidera un Comitè Executiu que inclou Ernest Ginjaume (Comart, S.A.), Iban Cid (Germark, S.A.), Josep Algueró (Industrial Bolsera, S.L.), Joan Tort (Gráficas Beyco, S.L.), Jordi Fort (Jordi Fort), Josep Bonifacio (Bonifacio, S.A.), Josep Rey (Ediciones Gráficas Rey, S.L.), Montserrat Vilanova (Cideyeg, S.A.) i Lluis Egea (Ipe Industria Gráfica S.L.U.).

 

Sobre Joan Nogués

Nascut a Artesa de Segre (Lleida), actualment viu a la zona metropolitana de Barcelona des de fa 28 anys. Tècnic Especialista-Mestre Industrial en Arts Gràfiques per la Politècnica Salesians de Sarrià i Diplomat en Administració i Direcció d’Empreses per ESADE, és empresari en diferents sectors industrials i de serveis, especialment en el sector de la Indústria Gràfica. Actualment presideix Norprint SL (empresa de tercera generació). Forma part del Comitè Executiu del Gremi de la Indústria i la Comunicació Gràfica de Catalunya des de l’any 2007 i com a vicepresident econòmic des del 2012.

Sobre el Gremi de la Indústria i la Comunicació Gràfica de Catalunya

El Gremi de la Indústria i la Comunicació Gràfica de Catalunya té el seu origen en les confraries d’impressors aparegudes a Barcelona a la fi del segle XV i en l’actualitat agrupai defensa els interessos d’un col·lectiu heterogeni d’empreses i professionals gràfics i manipuladors del paper i el cartró. Actualment a Catalunya el sector gràfic consta de 3.500 empresa que dona feina a 51.000 treballadors. Amb seu a Barcelona, l’entitat supera el miler d’agremiats que treballen en els àmbits de la preimpressió (composició, disseny), la impressió (òfset, gravat al buit, serigrafia, relleus segellats, impressió de paper d’embalatge, paper continu, digital i flexogràfica) i la postimpressió (enquadernació, manipulació de paper i cartró, trepadors, cartró ondulat). El Gremi, que està afiliat a nivell sectorial a la Federación Empresarial de Industrias Gráficas de Espanya (FEIGRAF), és impulsor i patró de la Fundació Indústries Gràfiques, que regeix l’Escola de Formació Professional Antoni Algueró, ubicada a Sant Just Desvern i l’única a Catalunya especialitzada en arts gràfiques.