La Junta Directiva de Foment denúncia la falta de mesures ajustades a la greu situació econòmica i “reivindica una fiscalitat competitiva a favor de les empreses i les famílies”

La Junta Directiva de Foment del Treball constata la greu crisi econòmica que pateix el país i valora que, de fet, la lluita de moltes famílies per a la supervivència econòmica ha crescut exponencialment sent ja el principal motiu de preocupació al costat de la sanitària. L’absència de mesures extraordinàries per rescatar l’economia, evitar el tancament d’empreses, i frenar l’augment de l’atur és el principal motiu de queixa dels empresaris que, si bé comparteixen la necessitat de frenar la propagació del virus, adverteixen que és urgent donar solucions equilibrades i proporcionades per a una economia paralitzada. En definitiva, la Junta Directiva de Foment demana a les administracions públiques que la greu crisi sanitària no serveixi d’excusa per a no prendre les mesures necessàries: injecció directa de recursos econòmics a les empreses i plans de xoc per als sectors més afectats com el turisme, la restauració, l’hostaleria, el transport, l’oci, el comerç, l’esport i la cultura.

La patronal valora el canvi de tendència positiu en els Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) quant a la inversió pública a Catalunya. És cert que encara falta més inversió per aconseguir el 19% del pes del PIB de Catalunya, però cal valorar positivament l’increment de la inversió pública per al 2021. Foment continuarà insistint en superar el dèficit en inversió en infraestructures. Així mateix, Foment insta el Govern a ser diligent en la licitació i l’execució de la inversió programada.

MÉS INFORMACIÓ