La Cambra del Llibre i el Gremi de Llibreters esperen comptar amb una participació de més d’un centenar de llibreries

Neix Llibrestiu, una festa del llibre que es celebrarà al capvespre del dia 15 de juliol a les diferents llibreries de Catalunya. La iniciativa s’ha creat amb l’impuls de la Cambra del Llibre de Catalunya ,que agrupa els gremis i associacions d’editors, llibreters, distribuïdors i de la impressió i la comunicació gràfica, i compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, de l’Ajuntament de Barcelona i de diferents municipis de Catalunya.

Llibrestiu serà una festa amb el llibre com a protagonista i inclourà l’organització d’activitats a les llibreries que poden anar des de presentacions amb escriptors, fins a concerts, debats, tertúlies, conta-contes i actes culturals diversos. La Cambra considera el precedent del 23 de juliol de l’any passat i l’èxit que va tenir entre el públic com a una oportunitat per a organitzar una festa estival del llibre.

Les llibreries de Catalunya que participin al Llibrestiu podran instal·lar parades al carrer i tenir obert fins a les onze de la nit. Es tracta d’estrènyer els vincles entre els lectors i les seves llibreries.

En aquesta primera edició, Llibrestiu espera comptar amb la participació de més d’un centenar de llibreries de les principals ciutats i pobles de Catalunya.

Per tal de donar a conèixer la iniciativa i animar els lectors a participar-hi hi haurà una campanya de comunicació de la iniciativa en diferents suports que van des de premsa escrita i digital, ràdio, xarxes socials i publicitat exterior.

El Gremi de Llibreters publicarà a la seva pàgina web www.gremidellibreters.cat la llista de les llibreries participants i les ubicacions de les parades dies abans de la celebració.