Donades les circumstàncies actuals de contagis massius del COVID i la saturació de l’atenció primària de forma exponencial, es van establir els següents 4 mecanismes per comunicar un cas positiu per test d’auto mostra (A continuació es recullen literalment els 4 supòsits explicitats pel Departament de Salut):

•   A través de les farmàcies adherides al programa TAR. Truca a la farmàcia i identifica’t amb el teu CIP, DNI o Passaport. Cal indicar la marca del test i la data en què te l’has fet. Recorda que és important que no hi vagis presencialment, ja que tens un resultat positiu.

•   Amb una eConsulta des de La Meva Salut, indicant la marca del test i la data en què te l’has fet.

•   A la web citasalut.gencat.cat, a l’apartat Símptomes de la COVID-19. Cal indicar la marca del test. 

•   També es pot contactar amb el CAP o trucar al 061.

Donada la preocupació manifestada per diversos sectors i empreses pel fet de que s’estaven concedint baixes COVID per una durada de 15 dies i per les dificultats per obtenir les altes mèdiques derivades de la congestió del sistema que comportava un augment injustificat del període de baixes, per part de Foment del Treball s’han realitzat diverses gestions amb el Departament de Treball i el de Salut sol·licitant altes automàtiques i als 7 dies. 

Les esmentades gestions han fructificat i a partir d’ahir, dimecres 12 de gener, al tramitar la baixa es rebrà automàticament l’alta diferida per a 7 dies després. Si passats aquests 7 dies, la persona encara té símptomes o es troba malament, ha de contactar amb el CAP perquè valorin el seu cas.

En conseqüència, en circumstàncies normals als 7 dies el treballador estarà d’alta de forma automàtica.

Així mateix, s’adjunta la nota de premsa de Foment del Treball enviada als mitjans de comunicació.

DESCARREGAR INFORMACIÓ