assemblea

Dimecres 29 de juliol va tenir lloc l’Assemblea General a les instal·lacions del Gremi. El president, Iban Cid, durant la seva presentació va remarcar els nous canvis d’imatge que han hagut al Gremi, com el nou logotip, la nova web, i va fer esmena dels propers cursos d’idiomes que s’iniciaràn al setembre al BMC sota el nom de BMC Languages. També va destacar l’aparició del Gremi i l’Escola en els diversos mitjans de comunicació. A continuació el vicepresident del Gremi, Joan Nogués va presentar el tancament de l’exercici 2015 el qual va ser aprovat pels assistents a l’assembla.

conferencia-anton-costasSala d’actes del Gremi durant la conferència de l’economista Antón Costas.

En acabar l’assemblea, es va donar pas a la conferència del Sr. Antón Costas. L’economista i president del Cercle d’Economia va pronosticar que l’economia espanyola “seguirà creixent els dos propers anys”. Va donar una visió optimista sobre el futur econòmic encara que també va advertir de les consequències del Brexit i del referèndum italià d’octubre. En el seu parlament davant els empresaris del Gremi, Costas va destacar que l’economia espanyola és la que més ha crescut dels grans països europeus des de 2014 “amb gran diferència”. Respecte al futur econòmic del pais, va advertir sobre els “vents de cara” després del Brexit i també sobre la incertesa que pot sembrar el referèndum a Itàlia sobre les reformes constitucionals de Mateo Renzi a l’octubre. Encara que no creu que la sortida del Regne Unit de la Unió Europea provoqui un tsunami financer si que tindrà, segons ell, consequències per a Espanya ja que és un dels seus principals mercats exteriors. Veu com a possible efecte positiu del Brexit la creació d’un mecanisme per a la resolució de crisi bancària o bé la d’un mercat de deuta comunitari.

anton-costasL’economista Antón Costas durant la seva conferència.

El catedràtic de política econòmica de la Universitat de Barcelona ha dit que des del punt de vista dels economistes la crisi s’ha acabat però que existeix “una crisi social”. Ha explicat la recuperació econòmica com un efecte “rebot” de l’economia espanyola “després de desplomar-se més del raonable” on la pujada del consum de les famílies, la caiguda dels preus del petroli i l’incompliment de l’objectiu de dèficit en 2015 han tingut un paper clau. Però segons Costas, gens d’això hagués estat possible sense la decisió del Banc Central Europeu en 2012, amb Mario Draghi al seu front, de comprar deute per salvar l’euro. D’altra banda, ha lamentat l’absència de dades econòmiques recents referents a la indústria gràfica catalana i espanyola i s’ha mostrat sorprès pel fet que un informe europeu inclogui a una quinzena de països entre els quals no està Espanya.

 

Podeu veure la conferència amb Periscope a https://www.periscope.tv/GremiIndGrafCat/1LyxBlrpReyGN