El 14 de desembre va tindre lloc l’Assemblea General on es van presentar els pressupostos per a l’any 2018, el qual van ser aprovats per les empreses assistents. Iban Cid, president del Gremi, va parlar sobre la importància que té l’Escola Antoni Algueró pel nostre sector ja que és d’on surten els futurs professionals del món de les arts gràfiques.

A continuació es va donar pas a la conferència “L’economia al 2018. Reptes, oportunitats i amenaces” a càrrec de l’economista del Banc Sabadell, Daniel Carrasco. Segons Carrasco, “El PIB està creixent a un ritme similar al d’abans de la crisi i per sobre del conjunt de la zona euro, on la demanda externa d’exportacions i importacions està contribuint positivament. La tasa d’atur es troba en mínims des de finals de 2018 i el Banc d’Espanya estima que l’impacte en l’economia espanyola estarà entre 0,3 i 2,5 pp de PIB fins a finals de 2019.”

Carrasco va concloure amb l’impacte de la situació política, on el pitjor comportament del sector de serveis poden reflexar que el turisme és un dels sectors més sensibles a la situació política.