• La seva planta de Cornellà de Llobregat és la primera d’Espanya en utilitzar la tecnologia EcoLeaf que redueix un 80% les emisions de CO2

• Amb una inversió de 200.000 euros, permet imprimir etiquetes amb efectes metàl·ics per a productes de cosmètica i begudes

Barcelona, 1 de juny de 2021.– Germark, fabricant lider d’etiquetes, s’ha convertit en la primera empresa del sector a Espanya en instal·lar una unitat d’impressió de metalització per a etiquetes sostenibles. La instal·lació realitzada a la planta de Cornellà de Llobregat (Barcelona) ha suposat una inversió de 200.000 euros i permetrà a aquesta empresa d’arts gràfique col·locar-se al capdavant del sector en el sud d’Europa en la producció d’etiquetes amb efectes metàl·lics, destinades a sectors com a begudes o cosmètica, amb una important reducció dels residus i emissions de CO2.

La nova unitat d’impressió es basa en la nova tecnologia EcoLeaf. Desenvolupada a Alemanya per ACTEGA Metal Print, EcoLeaf redueix notablement la quantitat de materials, residus, costos i temps de producció que requereix la impressió d’efectes metalitzats en comparació amb les tecnologies actuals, basades en l’ús de làmines d’estampació en fred o calent.

A diferència d’aquestes tecnologies, EcoLeaf utilitza només la quantitat precisa de metall necessària per crear la imatge metàl·lica. Aixo permet millorar la sostenibilitat de les etiquetes, en reduir fins a cinc vegades les emissions de CO₂ durant el procés de producció, així com els grans volums de residus que genera la impressió tradicional mitjançant làmines d’estampació.

En el cas de Germark, la nova tecnologia generarà un estalvi estimat de més de 12.000 kg de CO2 a l’any, reforçant el seu compromís mediambiental.

A més, EcoLeaf permet produir etiquetes amb efectes decoratius en una àmplia gamma de colors metàl·lics, que milloren l’atractiu dels envasos i són altament demandades en sectors com les begudes o els cosmètics.

Augment de vendes

Germark preveu que aquesta nova tecnologia farà que la seva planta barcelonesa pugui incrementar fins un 5% de les seves vendes, sobretot en els mercats exteriors, en incorporar a més fabricadors de productes de gran consum amb preocupació mediambiental

El projecte es va iniciar en el primer trimestre de 2020 i, malgrat les limitacions de la pandèmia, es van poder complir els terminis d’implementació previstos. La nova línia ja es troba operativa i servint les primeres comandes.

“En termes d’innovació, EcoLeaf ens permet imprimir etiquetes d’efecte decoratiu metalitzats i sostenibles d’alta qualitat, alguna cosa que totes les marques busquen per a donar suport als seus objectius mediambientals. Ens esforcem per garantir que les etiquetes dels nostres clients els representin tan bé com sigui possible i augmentin les vendes, la qual cosa al seu torn impulsa la fidelitat i les relacions duradores”, afirma Iban Cid, director general deGermark.

Germark, que compta amb una plantilla de 120 treballadors, es dedica al disseny, fabricació i comercialització d’etiquetes, sistemes d’etiquetatge i sistemes de codificació en la seva planta situada a Cornellà de Llobregat.

L’aposta per la innovació realitzada en els últims anys ha fet possible que hagi estat la primera companyia del sector a Espanya que ha guanyat un dels prestigiosos World Label Awards que concedeix la World Label Association, per una etiqueta per al sector de la cosmètica.

Iban Cid, director general de Germark

Sobre Germark

Germark, empresa familiar fundada en 1958 a Cornellà de Llobregat, és el fabricant lider d’etiquetes a Espanya gràcies a la seva aposta per la qualitat i la innovació. Amb una plantilla de més de 120 empleats, disposa de diverses oficines comercials a Espanya i oficines de representació en més d’una vintena de països en el món, on exporta una tercera part de la seva producció. És l’única empresa espanyola que posseeix la certificació de qualitat sanitària BRC Global Standard for Packaging High Hygiene Audit One, junt amb les certificacions ISO 9001 i ISO 14000.

 

Monmar Comunicació – Eudald Aymerich Jou – info@monmar.net – Telèfons: 93 812 58 97 · 685 506 531